Medicus Ginekologija

Bris grlića na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu

Bris grlića je jednostavan i efikasan test koji se koristi za otkrivanje infekcija koje mogu uticati na reproduktivno zdravlje žene. Medicus Ginekologija nudi usluge testiranja brisa grlića na tri najčešće seksualno prenosive infekcije: hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.

Hlamidija, mikoplazma i ureaplazma su bakterije koje se prenose seksualnim kontaktom. Ove infekcije mogu dovesti do ozbiljnih problema ako se ne leče, uključujući neplodnost, ektopičnu trudnoću i povećani rizik od širenja drugih infekcija.

Testiranje brisa grlića na ove infekcije se obično preporučuje za sve seksualno aktivne žene, posebno za one koje imaju nezaštićeni seksualni odnos sa novim partnerom ili više seksualnih partnera.

Testiranje brisa grlića na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu se obavlja tokom ginekološkog pregleda. Lekar će uzeti uzorak cervikalnog sekreta pomoću pamučnog brisa, a zatim će uzorak poslati u laboratoriju na analizu.

Rezultati testa su obično dostupni u roku od nekoliko dana, a ako se utvrdi da postoji infekcija, lekar će vam preporučiti odgovarajući tretman. Tretman obično uključuje antibiotike koji se mogu uzimati oralno ili lokalno, u zavisnosti od vrste infekcije i ozbiljnosti simptoma.

U Medicus Ginekologiji, naš tim stručnjaka je obučen da sprovodi testiranje brisa grlića na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu na siguran i efikasan način. Naša oprema i laboratorija su savremeni, što nam omogućava da pružimo precizne i pouzdane rezultate.

Ako ste seksualno aktivni i želite da se testirate na ove infekcije, pozivamo vas da nas posetite. Naši stručnjaci će vam pružiti sve potrebne informacije i savete, kao i siguran i diskretan pregled.