Medicus Ginekologija

Bris grlića na HPV

Bris grlića na HPV (humani papiloma virus) je jednostavan i efikasan test koji se koristi za otkrivanje prisustva HPV-a u cervikalnom sekretu. Medicus Ginekologija pruža usluge testiranja na HPV za žene koje žele da zaštite svoje reproduktivno zdravlje.

HPV je vrlo česta infekcija koja se prenosi seksualnim putem. Većina žena koja su seksualno aktivne će biti izložena HPV-u tokom svog života. Iako većina infekcija prolazi neprimećeno, neki tipovi HPV-a mogu dovesti do ozbiljnih problema, uključujući rak grlića materice.

Testiranje brisa grlića na HPV se preporučuje za sve žene između 30 i 65 godina starosti, posebno za one koje imaju istoriju abnormalnih Papa testova ili drugih faktora rizika za rak grlića materice.

Testiranje se obavlja tokom ginekološkog pregleda. Lekar će uzeti uzorak cervikalnog sekreta pomoću pamučnog brisa, a zatim će uzorak poslati u laboratoriju na analizu. Rezultati testa su obično dostupni u roku od nekoliko dana.

Ako se utvrdi prisustvo HPV-a, lekar će vam preporučiti dalje testove i tretmane, uključujući kolposkopiju i biopsiju, kako bi se procenilo da li postoje abnormalnosti na grliću materice koje zahtevaju dalje praćenje ili tretman.

U Medicus Ginekologiji, naš tim stručnjaka je obučen da sprovodi testiranje na HPV na siguran i efikasan način. Naša oprema i laboratorija su savremeni, što nam omogućava da pružimo precizne i pouzdane rezultate.

Ako želite da se testirate na HPV i zaštitite svoje reproduktivno zdravlje, pozivamo vas da nas posetite. Naši stručnjaci će vam pružiti sve potrebne informacije i savete, kao i siguran i diskretan pregled.