Medicus Ginekologija

Kolposkopija

Kolposkopija je dijagnostička procedura koja se koristi za detaljniji pregled grlića materice, vagine i vulve. Medicus Ginekologija nudi usluge kolposkopije za žene koje žele da zaštite svoje reproduktivno zdravlje.

Kolposkopija se obično izvodi nakon Papa testa ili drugih testova koji su pokazali abnormalne rezultate. Procedura uključuje pregled grlića materice pomoću specijalizovanog uređaja pod povećanjem. Ovaj uređaj se naziva kolposkop i omogućava lekaru da uoči abnormalnosti koje nisu vidljive golim okom.

Ako se utvrde abnormalnosti na kolposkopiji, lekar može preporučiti biopsiju, koja uključuje uzimanje malog uzorka tkiva radi analize. Biopsija može pomoći u utvrđivanju da li postoje abnormalne ćelije ili prekancerozna stanja.

U nekim slučajevima, lekar može preporučiti lečenje odmah nakon kolposkopije. Ovo lečenje može uključivati primenu lekova ili hirurški zahvat.

U Medicus Ginekologiji, naš tim stručnjaka je obučen da sprovodi kolposkopiju na siguran i efikasan način. Naša oprema je savremena, što nam omogućava da pružimo precizne dijagnostičke procedure i sigurne tretmane.

Ako imate abnormalne rezultate Papa testa ili drugih testova i želite da se podvrgnete kolposkopiji, pozivamo vas da nas posetite. Naši stručnjaci će vam pružiti sve potrebne informacije i savete, kao i siguran i diskretan pregled.