Medicus Ginekologija

Papa test

Papanicolau test, poznat i kao Papa test, je jednostavan i efikasan test koji se koristi za otkrivanje abnormalnih ćelija na grliću materice. Medicus Ginekologija pruža usluge Papanicolau testiranja za žene koje žele da zaštite svoje reproduktivno zdravlje.

Papanicolau test se obično obavlja tokom ginekološkog pregleda i uključuje uzimanje uzorka cervikalnog brisa posebnom četkicom i drvenom špatulom kako bi se dobila dva uzorka iz kanala grlića i sa spoljašnje strane.

Test se preporučuje za sve žene između 21 i 65 godina starosti, posebno za one koje imaju istoriju abnormalnih Papa testova ili drugih faktora rizika za rak grlića materice.

Rezultati Papa testa mogu ukazati na prisustvo abnormalnih ćelija na grliću materice, što može ukazivati na prekancerozna ili kancerozna stanja. Ako se utvrde abnormalnosti, lekar će vam preporučiti dalje testove i tretmane, uključujući kolposkopiju i biopsiju, kako bi se procenilo da li postoje abnormalnosti na grliću materice koje zahtevaju dalje praćenje ili tretman.

U Medicus Ginekologiji, naš tim stručnjaka je obučen da sprovodi Papanicolau test na siguran i efikasan način. Naša oprema i laboratorija su savremeni, što nam omogućava da pružimo precizne i pouzdane rezultate.

Ako želite da se testirate Papanicolau testom i zaštitite svoje reproduktivno zdravlje, pozivamo vas da nas posetite. Naši stručnjaci će vam pružiti sve potrebne informacije i savete, kao i siguran i diskretan pregled. Redovno testiranje Papanicolau testom može pomoći u ranoj detekciji i prevenciji raka grlića materice, što može značajno poboljšati vaše zdravlje i kvalitet života.