Medicus Ginekologija

Takozvani skrining prvog trimestra trudnoće ( Double test, prenatalni testovi)

Takozvani skrining prvog trimestra trudnoće, koji uključuje Double test i prenatalne testove, je rutinski pregled koji se obavlja u prvom trimestru trudnoće kako bi se utvrdilo da li postoji rizik od određenih anomalija i poremećaja u razvoju ploda. Medicus Ginekologija pruža usluge Double testa i prenatalnih testova za žene koje žele da zaštite svoju trudnoću i buduće zdravlje svoje bebe.

Double test se sastoji od analize krvi trudnice i ultrazvučnog pregleda ploda u prvom trimestru trudnoće. Ovaj test se koristi za procenu rizika od Downovog sindroma i drugih hromozomskih anomalija kod bebe.

Prenatalni testovi su vrsta genetskog testiranja koji se obavlja tokom trudnoće kako bi se utvrdilo da li postoji rizik od naslednih bolesti ili poremećaja. Ovi testovi se mogu izvršiti na osnovu uzorka krvi trudnice ili uzorka plodove vode, a rezultati se obično dobijaju nakon relativno kratkog vremena, 7 do 10 dana.

U Medicus Ginekologiji, tim stručnjaka je obučen da sprovodi Double test, a za prenatalne testove upućujemo u renomirane laboratorije koje imaju veliko iskustvo u ovoj oblasti.  U odeljku BLOG na ovom sajtu, možete naći detaljnije informacije o ovome. Naši ultrazvučni aparati su  vrhunski , što nam omogućava da pružimo precizne i pouzdane rezultate pregleda.

Ako želite da se podvrgnete Double testu ili prenatalnom testiranju, pozivamo vas da nas posetite. Naši stručnjaci će vam pružiti sve potrebne informacije i savete, kao i siguran i diskretan pregled. Redovni prenatalni pregledi su od vitalnog značaja za zdravlje vaše bebe, a naš tim će se potruditi da vam pruži najbolju moguću negu tokom vaše trudnoće.