Medicus Ginekologija

Ultrazvučni pregledi ginekoloških organa abdominalnom i vaginalnom sondom

Ultrazvučni pregledi ginekoloških organa su jedna od najčešćih dijagnostičkih procedura u ginekologiji. Medicus Ginekologija nudi usluge ultrazvučnih pregleda ginekoloških organa kako bi se otkrili problemi u reproduktivnom sistemu kod žena.

Ultrazvučni pregledi se obično izvode abdominalnom ili vaginalnom sondom, u zavisnosti od potrebe za detaljnom analizom organa. Abdominalni ultrazvuk se ređe koristi i to uglavnom ako pacijentkinja nije imala seksualne odnose. Vaginalni ultrazvuk je neuporedivo bolji za detaljan pregled unutrašnjih genitalnih organa žene.

Obe vrste ultrazvuka su bezbolne i neinvazivne i obično traju oko 30 minuta. Ultrazvučni pregledi omogućavaju lekaru da uoči abnormalnosti u strukturi i funkciji organa, kao i da utvrdi prisustvo cista, tumora i drugih stanja.

U Medicus Ginekologiji, naš tim stručnjaka je obučen da sprovodi ultrazvučne preglede ginekoloških organa na siguran i efikasan način. Naša oprema je savremena, što nam omogućava da pružimo precizne dijagnostičke procedure.

Ako imate bilo kakve simptome ili probleme u reproduktivnom sistemu, kao što su bolovi, krvarenje ili probleme sa menstrualnim ciklusom, pozivamo vas da nas posetite. Naši stručnjaci će vam pružiti sve potrebne informacije i savete, kao i siguran i diskretan pregled. Redovni ultrazvučni pregledi su važni za otkrivanje problema u ranoj fazi, što može značajno poboljšati vaše zdravlje i kvalitet života.